mandag den 28. januar 2008

Last.fm


Når jeg ikke lige er i humør til en af de p.t. 3.348 sange på min iPod, så har jeg igennem et stykke tid sat min lid til last.fm.
Jeg bruger det kun som streaming radio, og jeg synes det er suverænt, at man bare kan taste et navn ind, og så kører det løs med noget i nogenlunde dén stil. Det kan give nogle gode aha-oplevelser :-)
Dog er det ret skuffende, at der ikke (endnu) er gevinst, hvis jeg taster Amy Winehouse ind. Hun er en af mine favoritter for tiden, og jeg krydser fingre for, at hun ikke går totalt i hundene, som det desværre ser ud til :-(
Har lagt en reservering ind i vores bibliotekssystem på Sharon Jones. Det skulle efter sigende være en af Amys inspirationskilder. Hov forresten! Gad vide om netmusikken kan bruges, mens jeg venter. Må hellere lige tjekke.

Jeg har også været inde og kigge lidt på Deezer, men, som sagt, jeg er vant til last.fm, og kunne ikke lige se tungtvejende grunde til at kaste mig over et andet system.

Musik - Ting 10 & 11

Musik - så er jeg lidt på hjemmebane :-)
Jeg har selv været med til at indføre Bibliotekernes Netmusik her i Esbjerg, og har selvfølgelig selv brugt det og promoveret det både fagligt og privat. Men når det er sagt, så må jeg også indrømme, at jeg er ikke flittig bruger af det. Primært fordi systemet kun kan bruges med Windows Media Player og en håndfuld udvalgte mp3 afspillere. Kan det mon også spille ind, at jeg render op og ned af et musikbibliotek til daglig? - Jeg tror det nok :-)
Jeg sværger til iPod og iTunes og har alle dage syntes at Media Player er et skodprogram.
Men det er fedt, at man har fået nogle fornuftige aftaler på plads med pladeselskaberne, så der vitterlig er et kæmpe udvalg at vælge imellem. Og jeg er overbevist om, at brugen vil stige voldsomt fremover. Forhåbentlig lykkes det også at komme af med nogle af de snærende begrænsninger. Okay, der er selvfølgelig det der lille smarte program, der kan fjerne DRM-beskyttelsen på netmusikken, men det må man jo ikke bruge, så deet...

mandag den 14. januar 2008

Ting nr. 9

Så blev jeg også oprettet på LibraryThing.
Jeg læser højst en roman om måneden, og mangler aldrig ideer til læsning, så det er nok ikke noget, jeg vil bruge fremover.
Det var vist meningen, at jeg skulle lægge en widget på, men jeg syntes ikke, jeg ville ofre én af de 3, der er i forvejen, og jeg syntes 4 var for mange :-)
Men her er i hvert fald 5 gode bøger med tilhørende kommentarer:
LibraryThing

lørdag den 12. januar 2008

"Must see"

Nåja, nu en eller anden har bragt hockey på banen:) Skulle der være en enkelt, der ikke har set den fuldstændigt-for-langt-ude-sindssyge afslutning på DM-finalen i 2004 mellem EIK og AAB, så se den her:
Link

Klik så på det link!

Opgave 7+8

Havde lidt erfaring med både Messenger (den almindelige udgave) og Google Talk i forvejen. Sidstnævnte har jeg brugt fagligt til et online møde i den landsdækkende teknikgruppe for vores hjemmesideprogram, Easysite. Det var nu ikke nogen ubetinget succes.
Jeg har ikke brugt nogen af delene nok til at have en mening om hvorvidt WebMessenger er bedre end GoogleTalk, eller omvendt. Så længe vi ser rent fagligt på det, og vi snakker Esbjerg Kommunes Biblioteker, har jeg faktisk lidt svært ved at se den store fidus ved chatprogrammerne frem for personlig kontakt, telefon eller mail. Men det er måske også fordi jeg har haft en uge, hvor der eddermaneme ikke var megen tid til hverken chat eller pjat - desværre :-(
Hvis det handler om at holde øje med sine kontakter andre steder i verden, er det en anden sag. Så er det smart :-)


Og EfB Ishockey vandt igen i går aftes!! De er simpelthen ligaaens bedste hold lige nu :-)) Skulle miraklet virkelig ske, at de kommer med i slutspillet alligevel??

fredag den 11. januar 2008

Det uendeligt store findes i det uendeligt små

Er vist nødt til lige at henvise til et interessant indlæg af Anders Lund Madsen.

Som det tit er tilfældet med ALM, ved man ikke rigtig, om han gør grin med folk, eller om det er respekten for den almindelige dansker, som han i høj grad er i besiddelse af, der er budskabet.


Det er desværre ikke muligt at linke direkte til artiklen i Infomedia, men artiklen stod i JyllandsPosten den 6.januar, og kan ses ved at søge på "blogtsunamien" i Infomedia